Biden’ın çekilme kararı dünya basınında

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, duyuruyu sosyal medya hesabından paylaştığı bir mektupla yaptı. Çekilme açıklamasının ardından başkanlık yarışında adaylığını desteklediği kişinin yardımcısı Kamala Harris olduğunu açıkladı. Biden’ın yarıştan çekilme ve Harris’i destekleme kararı dünya basınında geniş yer buldu.

NEW YORK POST

New York Post gazetesi başlığında kelime oyunu yaparak “Bitti” anlamına gelen “It’s over” cümlesinde Joe Biden’ı işaret ederek “It’s Joe-ver” ifadesini kullandı. Gazete, “Biden, felaketle sonuçlanan münazaranın ardından Demokratların isyanı üzerine başkanlık yarışından çekildi” yazdı ve Trump’ın çekilme konusundaki ilk yorumu olan “Ülkenin menfaati için en iyisi” cümlesini başlığında kullandı.

CNN INTERNATİONAL

CNN International, Biden’ın yarıştan çekildiğini ve Harris’i desteklediğini yazarak Demokratların haftalar süren baskılarının ardından bu kararı verdiğini belirtti.

BLOOMBERG

Bloomberg, Biden’ın yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından Demokratların rahatladığını ve Başkan’ın kararını övdüğünü yazdı.

NEW YORK TİMES

New York Times, Biden’ın yarıştan çekildiğini ve Beyaz Saray için kampanyasını karıştırdığını yazdı.

DAİLY MAİL

Daily Mail, Biden 2024 başkanlık yarışını bırakıyor yazdı: Münazara felaketinin ardından ‘partinin ve ülkenin çıkarları için’ çekilen 81 yaşındaki hasta Joe, Amerikalılara mektup yazdı -Trump’a karşı Kamala Harris’i destekliyor (sonunda) ve daha sonra ulusa seslenecek.

THE SUN

The Sun, Joe Biden’ın çekilmesi haberini kinayeli bir ifadeyle “Joe Bye-den” başlığıyla verdi. Gazete Biden’ın şok bir mektupla yarıştan çekildiğini yazdı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir